56899
Book
In basket
(Przygody z Nauką)
Dlaczego ziemniaki robią się miękkie podczas gotowania, a upieczone chipsy chrupią? Co to jest skrobia? Jak zrobić mąkę ziemniaczaną? Czemu wydrążony ziemniak nie tonie? Czy można przebić kartofla papierową słomką? Oto wspaniała książeczka dla starszaków i uczniów pierwszych klas szkoły podstawowej, pełna pomysłów na fascynujące zabawy, dzięki którym dzieci będą samodzielnie dokonywać naukowych odkryć. Zamiast skomplikowanych wyjaśnień, autorzy proponują małym odkrywcom serię dziesięciu eksperymentów z ziemniakiem i łatwo dostępnymi przedmiotami codziennego użytku. Przystępna forma, prosty, zrozumiały język i zabawne ilustracje rozbudzą w dzieciach ciekawość i miłość do nauki. Podczas robienia eksperymentów z książki „Ziemniak.
Availability:
Biblioteka Młodych
There are copies available to loan: sygn. {40} NAUKA (1 egz.)
Notes:
Tytuł oryginału: Pomme de terre, 2021
General note
Tytuł oryginału: La pomme de terre. Tytuł oryginału cyklu: La science est dans... Na okładce: 10 prostych, ale niesamowitych doświadczeń!.
Target audience note
Wiek: 3+.
Reviews:
The item has been added to the basket. If you don't know what the basket is for, click here for details.
Do not show it again