Żywność
Sortowanie
Źródło opisu
Katalog zbiorów
(18)
Forma i typ
Książki
(18)
Poradniki i przewodniki
(2)
Publikacje popularnonaukowe
(2)
Poezja
(1)
Proza
(1)
Publikacje naukowe
(1)
Dostępność
dostępne
(10)
tylko na miejscu
(6)
wypożyczone
(3)
Placówka
Biblioteka Suska
(10)
Biblioteka Młodych
(3)
Biblioteka Suska Czytelnia
(6)
Autor
Gumowska Irena (1912-1991)
(3)
Brodzik Joanna (1973- )
(1)
Czapski Janusz (1946-)
(1)
Fiedoruk Andrzej (1957- )
(1)
Gasik Anna
(1)
Gawęcki Jan (1944-)
(1)
Gertig Henryk (1924-)
(1)
Grimm Hans-Ulrich (1955- )
(1)
Górnicka Jadwiga (1921-)
(1)
Głowińska Anita
(1)
Halbański Maciej Erwin (1912-1981)
(1)
Jurczak Katarzyna
(1)
Katz Sandor Ellix (1962- )
(1)
Kotarski Bartłomiej Marcin
(1)
Milewska Monika (1972- )
(1)
Molski Marcin
(1)
Mossor-Pietraszewska Teresa
(1)
Pokora Mirosław (1931-2006)
(1)
Pollan Michael (1955- )
(1)
Przysławski Juliusz
(1)
Richter-Magnuszewska Jolanta
(1)
Statham Bill
(1)
Tryc Katarzyna
(1)
Tylman Jakub
(1)
Włodarski Daniel
(1)
Rok wydania
2020 - 2024
(6)
2010 - 2019
(4)
2000 - 2009
(3)
1990 - 1999
(2)
1980 - 1989
(3)
Okres powstania dzieła
2001-
(7)
Kraj wydania
Polska
(18)
Język
polski
(18)
Odbiorca
0-5 lat
(3)
Dzieci
(3)
6-8 lat
(1)
Przynależność kulturowa
Literatura polska
(3)
Temat
Powieść polska
(3490)
Powieść amerykańska
(3370)
Literatura dziecięca
(2062)
Powieść angielska
(1954)
Literatura młodzieżowa
(1499)
Żywność
(-)
Kobieta
(1353)
Rodzina
(1161)
Przyjaźń
(1154)
Miłość
(1149)
Tajemnica
(989)
Literatura polska
(981)
Polska
(979)
Poezja polska
(947)
Literatura piękna od 11-14 l.
(823)
Opowiadanie polskie
(738)
Magia
(660)
Nastolatki
(601)
Literatura piękna dla młodzieży od 11-14 l.
(597)
Śledztwo i dochodzenie
(583)
Powieść francuska
(582)
Powieść niemiecka
(571)
Relacje międzyludzkie
(565)
Literatura piękna dla dzieci do 8 l.
(553)
Zabójstwo
(485)
Zwierzęta
(462)
Uczucia
(459)
Powieść młodzieżowa polska
(435)
Rodzeństwo
(413)
Dzieci
(394)
Literatura piękna dla dzieci do 9- 10 l.
(393)
Pisarze polscy
(368)
Fantastyka
(356)
Dziewczęta
(354)
Literatura dla młodzieży
(352)
Pamiętniki polskie
(334)
Małżeństwo
(331)
Powieść rosyjska
(329)
Dramat polski
(328)
Trudne sytuacje życiowe
(323)
Publicystyka polska
(308)
Podróże
(303)
Życie codzienne
(286)
Humor
(281)
Sekrety rodzinne
(274)
Literatura młodzieżowa polska
(263)
Literatura
(256)
Historia
(254)
Walka
(247)
Literatura piękna dla młodzieży 15-16 l.
(242)
Policjanci
(242)
Osoby zaginione
(227)
Relacja romantyczna
(224)
Powieść młodzieżowa amerykańska
(221)
II wojna światowa (1939-1945)
(219)
Powieść norweska
(216)
Przygoda
(214)
Wojsko
(214)
Matki i córki
(204)
Wydawnictwa popularne
(202)
Boże Narodzenie
(201)
Zakochanie
(197)
Wybory życiowe
(195)
Wakacje
(191)
Śmierć
(182)
Marzenia
(179)
Sztuka
(179)
Dziennikarze
(178)
Komiksy
(177)
Władcy
(175)
Psy
(173)
Szkoły
(170)
Przestępczość zorganizowana
(169)
Literatura piękna dla młodzieży 15- 16 l.
(167)
Uprowadzenie
(166)
Koty
(165)
Powieść szwedzka
(163)
Dziadkowie i wnuki
(162)
Język polski
(162)
Warszawa
(161)
Filozofia
(159)
Polacy za granicą
(158)
Zemsta
(157)
Dokumenty dźwiękowe
(156)
Wojna
(156)
Spisek
(155)
Chłopcy
(153)
Kultura
(153)
Bibliotekarstwo
(152)
Powieść młodzieżowa angielska
(150)
Żydzi
(147)
Dziecko
(146)
Uczniowie
(145)
Arystokracja
(144)
Opowiadanie amerykańskie
(142)
Pisarze
(142)
Prywatni detektywi
(142)
Samotność
(142)
Ludzie a zwierzęta
(141)
Przemoc
(140)
Wojna 1939-1945 r.
(139)
Temat: czas
1901-2000
(1)
1945-1989
(1)
Temat: miejsce
Polska
(1)
Gatunek
Opracowanie
(4)
Opowiadania i nowele
(2)
Publikacja bogato ilustrowana
(2)
dla dzieci
(2)
Książka kucharska
(1)
Książka obrazkowa (picturebook)
(1)
Podręczniki
(1)
Poradnik
(1)
Dziedzina i ujęcie
Kulinaria
(3)
Historia
(2)
Etnologia i antropologia kulturowa
(1)
Gospodarka, ekonomia, finanse
(1)
Medycyna i zdrowie
(1)
18 wyników Filtruj
Książka
W koszyku
Umami : opowieści i przepisy / Joanna Brodzik. - Wydanie I. - Kraków : Znak Koncept, 2021. - 284, [4] strony : fotografie, ilustracje, portrety ; 26 cm.
UMAMI to mądra i dowcipna opowieść kulinarna przeplatana sprawdzonymi przepisami zarówno na doskonałe potrawy kuchni tradycyjnej, jak i na egzotyczne dania z różnych zakątków świata. Receptury na: schab z jałowcem, rosół ratunkowy dobry na wszystko, kleftiko pachnące Cyprem, pilaw z jagnięciny i kaszy jaglanej, tadżin z makreli, czy przepyszny tort Jadziny, zamienią zwykłe posiłki w niezwykłe uczty. Joanna Brodzik zabierze cię w sensualną podróż przez kontynenty pachnące cynamonem, szafranem, dojrzałymi pomidorami i ukochanymi truskawkami. Zaproponuje wyprawę w czasie. Dowiesz się, jaki wpływ na kulinarną mapę świata mieli Marco Polo, Krzysztof Kolumb czy Amerigo Vespucci i kto przypłacił życiem ich wiekopomne odkrycia, jaki związek z soczewką ma soczewica i uprawy jakich roślin zmieniły bieg historii. Autorka nauczy cię odnajdywać przyjemność w dotykaniu chrupiącej skórki chleba i kontemplowaniu koloru jadalnych kwiatów. Doradzi, jak nie marnować jedzenia, kiedy warto zacząć przygotowywać noworoczny bigos i czym zastąpić cukier w diecie. W książce znajdziesz przepisy, które powstały z miłości do ludzi, szacunku do produktów i umiejętności słuchania historii opowiadanych przy wspólnym stole. Ta lektura to wyśniona gawęda kulinarna, którą będziesz mógł podzielić się z bliskimi.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. [Kch] KUCHNIA (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Ta pozycja znajduje się w zbiorach 2 placówek. Rozwiń listę, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. [E] ZDROWIE - ZDROWY TRYB ŻYCIA (1 egz.)
Biblioteka Suska Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. [E] ZDROWIE - ZDROWY TRYB ŻYCIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
Sól przemysłowa w wędlinach, „masło”, w którym jest bardzo mało tłuszczu zwierzęcego, nastrzykiwane azotynami ryby… Co jakiś czas wybuchają afery związane z fałszowaniem żywności. Zdarza się, że oszustwa spowodowane są niewiedzą lub pomyłką, ale częściej ich źródłem jest chęć zysku. Zjawisko to nie jest nowe, co w książce Uczta szubrawców. Historia żywnościowych przekrętów obrazowo i ze znawstwem opisuje autor wielu publikacji o tematyce kulinarnej oraz smakosz Andrzej Fiedoruk. Dowiecie się z niej, jak oszukiwano w starożytności i jakim manipulacjom jesteśmy poddawani teraz, czego spodziewać się po określeniu „miks” i zbyt taniej oliwie lub przyprawach. Jednocześnie autor wyjaśnia, jak czytać etykiety i podpowiada, na co zwrócić uwagę, kupując poszczególne produkty spożywcze, aby nie wpaść w pułapkę fałszerzy i speców od reklamy. Zdradza, jak wybrać dobrą kawę, niezafałszowany miód, sprawdzić świeżość ryby i jakość lodów. Oszustwa żywieniowe to także lansowanie konkretnych diet i komponentów przy jednoczesnym demonizowaniu innych. Co kilka lat wytyczne się zmieniają, ale w międzyczasie konsumenci płacą krocie za modne nowinki, czasem tracąc przy tym zdrowie. Na nasze zachowania i wybory wpływają także marketingowcy na usługach firm fastfoodowych i hipermarketów, przez co często jemy więcej „śmieciowego” jedzenia. W książce przeczytacie, jak na przestrzeni wieków zmieniały się zachowania karczmarzy i restauratorów oraz czym jest gastrofizyka. Ale także o tym, w jaki sposób – często mając jedynie pomysł i niewielki kapitał – stworzyli swoje imperia dzisiejsi potentaci w branży i jak radzili sobie z konkurencją. A jak będzie wyglądało żywienie w przyszłości? Być może coraz większa świadomość konsumentów w połączeniu z rozwojem technologii sprawi, że producenci i sprzedawcy produktów spożywczych będą musieli działać w sposób transparentny i etyczny. Oby!
Dofinansowano ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025
Dofinansowania dla bibliotek publicznych na zakup nowości wydawniczych oraz usługi zdalnego dostępu do książek w formatach e-booków i/lub audiobooków i/lub synchrobooków – Priorytet 1, Kierunek interwencji 1.1 w ramach NPRCz 2.0.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. [E] ZDROWIE - ZDROWY TRYB ŻYCIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. [Kch] KUCHNIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. [Kch] KUCHNIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
W kuchni / Anita Głowińska ; ilustracje Anita Głowińska. - Wydanie 2023. - Poznań : Media Rodzina, 2023. - [16] stron : ilustracje kolorowe ; 17x17 cm.
(Kicia Kocia i Nunuś / Anita Głowińska)
Kicia Kocia zawsze rozbawia i wspaniale umila czas. Dzięki niej, można też wiele się nauczyć. Nunuś, brat Kici Koci, jest jeszcze bardzo mały i wciąż nie rozumie wielu rzeczy. Na szczęście może jednak zawsze liczyć na swoją starszą siostrę, Kicię Kocię. Tym razem bohaterka zabiera Nunusia do kuchni. Czy wspólnie uda im się przygotować pyszny podwieczorek? Nunuś zrobi wszystko, by jak najlepiej sprawdzić się w roli pomocnika starszej siostry. Z tymi uroczymi bohaterami zabawy zawsze jest co niemiara! [taniaksiazka.pl]
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Młodych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. {38} MALUCHY (1 egz.)
Brak okładki
Książka
W koszyku
Apteka natury. T. 1-2 / Jadwiga Górnicka. - Warszawa : "Comes", 1992. - 2 t. (163, [1] ; 162, [1] : rys. ; 21 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. [E] ZDROWIE - ZDROWY TRYB ŻYCIA (2 egz.)
Książka
W koszyku
Każdemu człowiekowi zdarzyło się przynajmniej raz w życiu przeczytać informacje podane na etykiecie kupowanego przez niego produktu. Szczególnie ciekawą lekturą w takich chwilach bywa skład pozornie nieskomplikowanych specjałów branży spożywczej. Jak odcyfrować zawarte tam skróty i na które z nich należy zwrócić szczególną uwagę? Odpowiedzi udziela Autor bestsellerów Nie jedz tego! i Cukrowa mafia, którego publikacje są zmorą koncernów spożywczych. Jak dr Grimm przekonuje w swojej najnowszej książce, pożywienie produkowane na skalę przemysłową potrzebuje chemicznych dodatków. Niestety, człowiek już nie - one mu po prostu szkodzą. Autor analizuje działanie najpopularniejszych dodatków do produktów spożywczych, w tym aromatów, enzymów, środków modyfikowanych genetycznie, maltodekstryny, ekstraktu drożdżowego i syropu glukozowo-fruktozowego. Dochodzi przy tym do szokujących wniosków. Dzięki tej publikacji poznasz powiązania chemicznych środków w jedzeniu z szybszym starzeniem się i chorobami układu krążenia. Dowiesz się, jakie zmiany w organizmie ludzkim wywołuje Cola Light i ksylitol oraz dlaczego gotowe dania mogą powodować poważne schorzenia jelit. Autor ujawnia także szokującą prawdę o chemii znajdującej się w uwielbianych przez dzieci napojach i słodyczach. Zdradza również, jakie zagrożenia skrywają się w margarynach imitujących masło. Dowiedz się, co o dodatkach do żywności sądzą eksperci i dlaczego ich przerażenie jest bagatelizowane i nie dopuszczane do środków masowego przekazu. Poznaj całą prawdę i przestań truć siebie i bliskich.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. [E] ZDROWIE (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. [Kch] KUCHNIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. [Kch] KUCHNIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. [Kch] KUCHNIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
Leksykon sztuki kulinarnej / Maciej E. Halbański. - Warszawa : "Watra", 1983. - 218, [6] s., VIII s. tabl. kolor. : rys. ; 24 cm.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. [Kch] KUCHNIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ponad 600 stron unikalnej, gromadzonej przez wiele lat, wiedzy o tym, jak ukisić dosłownie każdą jadalną roślinę. Sprawdzone przepisy z całego świata na niezwykle zdrową kombuchę (czyli fermentowaną herbatę), pastę miso, natto (fermentowana soja bogata w witaminę K), jogurty, miody pitne, wino, piwo i przepyszne kiszone warzywa, owoce, orzechy, ryby i mięso. Jeśli nigdy nie próbowałeś kiszonych pomidorów lub kalarepy, teraz masz ku temu świetną okazję. Z Sandorem Katzem kiszenie staje się dziecinnie proste, a inspirujące przepisy i metody fermentacji rozbudzają apetyt na więcej. Z tej opasłej księgi dowiesz się także, jakie korzyści zdrowotne płyną z jedzenia fermentowanej żywności, a także, jak wykorzystać proces fermentacji i pleśń do uzyskania energii i tym samym, wspomagać środowisko naturalne. Dodatkowo, autor przystępnie wyjaśnia, jakich błędów podczas kiszenia unikać i przygotowuje adeptów sztuki fermentacji na wszelkie niespodzianki i trudności, które mogą napotkać, oraz radzi, jak można je naprawić w trakcie przygotowywania żywności.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. [Kch] KUCHNIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
Ślepa kuchnia : jedzenie i ideologia w PRL / Monika Milewska. - Warszawa : Państwowy Instytut Wydawniczy, 2021. - 647, [1] strona, [40] stron tablic : fotografie ; 25 cm.
Milewska jest eseistką, dramatopisarką, historykiem i antropologiem kultury. Jej książa "Ślepa kuchnia. Jedzenie i ideologia w PRL" wpisuje się w rozpowszechniony i modny ostatnio nurt literatury popularnonaukowej na temat pozapolitycznej historii Polski Ludowej. Każdy rozdział dotyczy osobnego problemu, jest pewnym „leksykonem” dla osób zainteresowanych popularną wiedzą na temat żywności, jedzenia, kuchni i kwestii z nimi związanych w Polsce lat 1945-1989. Monografia Moniki Milewskiej będzie jedną z najlepszych w ogóle o historii PRL - to fascynująca, wciągająca, erudycyjna, roztropna historycznie, kunsztowna językowo, oddająca naturę całej epoki, całego systemu, zdecydowanie wychodząca poza tytułową problematykę. Czytelnik dostrzeże dychotomię państwa i społeczeństwa w historii codzienności; co innego komuniści mówią, co innego myślą, co innego robią (sprawa chociażby specjalnych sklepów przeznaczonych dla elit rządzących) – podobnie jak obywatele. Dzięki pracy Milewskiej, dużo lepiej rozumiemy ramy, sytuacje społeczne, okazje społeczne czy konteksty interakcji PRL.
Dofinansowano ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego w ramach realizacji Narodowego Programu Rozwoju Czytelnictwa 2.0 na lata 2021-2025
Dofinansowania dla bibliotek publicznych na zakup nowości wydawniczych oraz usługi zdalnego dostępu do książek w formatach e-booków i/lub audiobooków i/lub synchrobooków – Priorytet 1, Kierunek interwencji 1.1 w ramach NPRCz 2.0.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. [HP6] HISTORIA POLSKI - PO II WOJNIE ŚWIATOWEJ (1 egz.)
Książka
W koszyku
Nowoczesna kosmetologia. 1, Detoksykacja, dieta, ruch / Marcin Molski. - Warszawa : Wydawnictwo Naukowe PWN, 2015. - XIV, [2], 399, [1] s., [8] s. tabl. : il. (w tym kolor.) ; 24 cm.
W jaki sposób pielęgnować urodę, aby równocześnie skutecznie dbać o zdrowie i dobre samopoczucie? Jak osiągnąć pożądany i długotrwały efekt kosmetyczny? Naukowo potwierdzone odpowiedzi na te i inne pytania znajdziesz w dwutomowym kompendium nowoczesnej kosmetologii, stworzonym dla kosmetyczek, studentów kosmetologii i wszystkich zainteresowanych zdrowym stylem życia i pięknym wyglądem. W tomie 1 opisano: sposoby oczyszczania organizmu z toksyn, naturalne detoksykanty, rodzaje diet i ich wpływ na organizm, niezbędne, szkodliwe i kontrowersyjne składniki diety, znaczenie ruchu w prawidłowym funkcjonowaniu organizmu, typy masażu.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. [C] CHEMIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
Rok na targu / Jola Richter-Magnuszewska. - Warszawa : Wydawnictwo Nasza Księgarnia, copyright 2018. - [30] stron : ilustracje kolorowe ; 31 cm.
(Rok w...)
Witajcie na naszym targu, na którym co sobotę możecie kupić najlepsze lokalne produkty: zdrowe warzywa, ciekawe rękodzieło, ozdoby, książki, kwiaty i pyszne lody. Iza z Krisem sprzedają miód, wełnę i mleko, a także jogurty, sery i przetwory własnej produkcji. Dyniowy Baron przywozi na rowerze ugotowane przez siebie wegetariańskie potrawy. Pani Słodziutka piecze najwspanialsze ciasta, a jej mąż, Pan Słodziutki, słynie z wyrobu lodów. Dorota szyje niezwykłe zabawki. Zielarka Skrzatula zbiera zioła, z których robi uzdrawiające mikstury. Ceramicy Agnieszka i Willi prowadzą warsztaty, na których każdy może zrobić sobie kubek. Ala i Anka opiekują się psiakami i kotami. Pan Mietek Wróbel pilnuje porządku. Jest i para nowych sprzedawców, Grażynka i Janusz, którzy wprowadzą trochę zamieszania. Mamy też całą gromadę zwierząt: kurę Rebekę, psotnego osła Pioruna i kota Paragona. Kawki podkradają jedzenie, a bociany przylatują i odlatują zgodnie z prawami natury. No i oczywiście są tu dzieci - niektóre chętnie wyręczają rodziców w sprzedaży, inne się bawią, a jeszcze inne pomagają znajomym starszym osobom robić zakupy. „Rok na targu” zawiera dwanaście rozkładówek pokazujących cykliczność i sezonowość lokalnych produktów. Prześledzimy, co słychać u wytwórców i mieszkańców Dobroszyc, potowarzyszymy im w obchodach radosnych świąt, takich jak Dzień Dziecka czy Dzień Kota.
Zrealizowano ze środków w ramach Programu Wieloletniego „Narodowy Program Rozwoju Czytelnictwa”. Priorytet 1- Zakup nowości wydawniczych do bibliotek publicznych. Płatne ze środków finansowych Ministra Kultury i Dziedzictwa Narodowego.
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Młodych
Wszystkie egzemplarze są obecnie wypożyczone: sygn. {38} MALUCHY (1 egz.)
Książka
W koszyku
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Suska Czytelnia
Egzemplarze są dostępne wyłącznie na miejscu w bibliotece: sygn. [E] ZDROWIE - ZDROWY TRYB ŻYCIA (1 egz.)
Książka
W koszyku
Misja Leona / Jakub Tylman ; [ilustracje Daniel Włodarski]. - [Kalisz] : Wydawnictwo Martel, [2021]. - 26, [2] strony : ilustracje kolorowe, 28 cm.
Książeczka proekologiczna, poruszająca temat freeganizmu – stylu życia, którego idea opiera się na wyrażaniu sprzeciwu wobec nadmiernej konsumpcji różnych dóbr. Opowiada o lemurze Leonie, który nie potrafi przejść obojętnie wobec marnotrawienia żywności i rozpoczyna akcję przeciwdziałającą temu procederowi. Sprawdź, co zrobi nasz bohater i czy uda mu się zmienić złe nawyki ludzi!
1 placówka posiada w zbiorach tę pozycję. Rozwiń informację, by zobaczyć szczegóły.
Biblioteka Młodych
Są egzemplarze dostępne do wypożyczenia: sygn. {35} #PRZEDSZKOLAKI #WAŻNE TEMATY (1 egz.)
Pozycja została dodana do koszyka. Jeśli nie wiesz, do czego służy koszyk, kliknij tutaj, aby poznać szczegóły.
Nie pokazuj tego więcej